Onderhoudstips

Nu je iets leuks in de webshop hebt gekocht en er helemaal weg van bent, wil je er uiteraard ook zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Daarom zet ik even een aantal tips op een rijtje om je spulletjes zo lang mogelijk mooi te houden.

OORBELLEN

 

Eerst en vooral: ik doe mijn uiterste best om voor kwalitatieve onderdelen te zorgen, ik test ze zelf, maar niemand is onfeilbaar en dus kan het wel eens voorkomen dat een ringetje open gaat of verkleurt  De verkleuring kan zelfs per persoon verschillen, afhankelijk van de zuurtegraad van je huid, een weetje dat ik zelf niet wist voor ik hiermee begon.

Heb je zoiets aan de hand en wil je het graag laten vervangen, neem dan zeker contact op met mij en ik doe mijn best om je oorbellen weer als nieuw te maken.

 

Tip 1:

Bewaar je oorbellen per paar en apart.  Gooi niet al je oorbellen op een hoopje, zo raken ze makkelijk in elkaar verstrikt en kunnen ze beschadigd raken.  Ook door erin te zoeken en ze uit de hoop te trekken, kan je de onderdelen beschadigen.

 

Tip 2:

Maak je oorbellen af en toe schoon met een alcoholdoekje en poets op met een droge en schone doek.

 

Tip 3:

Vervang de rubberen oordopjes af en toe, het rubber wordt hard en stug met de tijd.

DECORATIE:

 

Door de tijd heen, kan het zijn dat je decoratie stoffig en dof wordt.  Je mag deze gerust met water afwassen, zolang je het ook maar goed droogt met een schone, droge doek.

 

Grotere stukken, zoals salontafels of dienbladen, kunnen met de tijd ook wat krasjes vertonen door gebruik.  Eigenlijk kan je zelfs een laagje schuren, maar dan met een zo hoog mogelijke korrel, en polijsten.  Een laagje was kan ook wonderen doen.

 

Pas gegoten stukken laat je best een week of twee zonder deze met vocht in contact te laten komen.  Het uithardingsproces duurt namelijk nog een tijdje en vocht is de vijand van niet - uitgeharde epoxy. Het kan dan doffe plekken achterlaten die je niet meer weg krijgt.

 

Laat je items ook nooit in de volle zon liggen, ze worden terug 'mals' en hierdoor kan het zijn dat ze hun vorm verliezen.  Als ze bijvoorbeeld eerst in de zon liggen en zachter worden en daarna op een andere plek liggen waar ze niet helemaal plat liggen, dan heb je een vervormd item.

 

Mocht je een item hebben dat na een lange tijd opbergen een beetje krom getrokken is, kan je het even op de verwarming leggen en daarna een op plaats waar het helemaal plat kan liggen, eventueel met een zwaar boek op.  Dan kan het zich weer recht trekken.