5 redenen om handgemaakte kerst-of winterdecoratie aan te schaffen

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 om 12:37

Leuk zeg, de winkels vol kerst- of winterdecoratie! Je krijgt er vanzelf een warm gevoel van, krijgt zin in warme choco (met veel slagroom!) en lekker Netflixen onder een warm dekentje.

Overal waar je komt, wordt je ondergedompeld in de kerstsfeer, in alle kleuren en geuren, in alle vormen en vooral: in alle prijscategorieën.

Natuurlijk ben ik een Kerstlover, dus ik doe mee aan deze warme golf, vooral omdat ik het zelf leuk vind en dat deel ik graag met iedereen. Dus ik hoop eigenlijk dat anderen mijn spulletjes even leuk vinden om hun huis tijdens deze periode mee op te leuken.

Ik ben niet de enige creatieve ondernemer die mooie dingen maakt, dus bij deze ook een schouderklopje voor mijn collega-ondernemers.

Waarom zou je bij mij (of mijn concullega's) handgemaakte decoratie of cadeau-artikelen kopen, in plaats van pakweg in de ons al bekende en goedkope 'A' winkel? Ik geef je hieronder 5 redenen mee ☺

1. Je steunt de lokale economie

Misschien een vage reden voor de meesten onder jullie, maar een belangrijke voor kleine ondernemers.  Je koopt immers bij een streekgenoot en steunt hiermee ineens zijn/haar droom.

Koop je bij een ondernemer uit je eigen gemeente, dan kan je daar best trots op zijn, want dit product werd gemaakt in jouw gemeente en door een (verre) buur. Tof, toch!?

 

2. Je koopt iets uniek

Elk handgemaakt product is uniek.  Het wordt niet machinaal gemaakt en dus schaf je eigenlijk ook een stukje exclusiviteit aan.  Niemand heeft ditzelfde item.

Dat kan je niet zeggen van de 1001 dezelfde decoratie artikelen in de grote ketens.

Wil je iets origineels? Dan is handgemaakt jouw ding!

 

3. Je kan 'gepersonaliseerd' aankopen

Bij de meeste creatieve ondernemers kan je ook op aanvraag bestellen en zo dus je artikel helemaal naar jouw wens laten maken. Zo ben je altijd zeker dat je decoratie of cadeau past bij je interieur of bij dat van de ontvanger.

Bovendien is een gepersonaliseerd cadeau altijd heel origineel!

 

4. Je koopt duurzaam

We wonen in een wegwerpmaatschappij, maar beginnen ons stilaan bewust te worden van onze slechte gewoontes.

Ja, natuurlijk is het leuk heel veel te kunnen kopen aan een spotgoedkope prijs en het jaar erna alles weer te vervangen.

Maar als je een handgemaakt stuk koopt, kan je dit elk jaar weer opnieuw bovenhalen.  Het is duurzaam, het blijft uniek en elke keer als je het weer bovenhaalt, denk je weer aan het moment dat je het kocht.

Klinkt een beetje als de kunstwerkjes van de kinderen die ze elk jaar maken en in die kerstdoos terecht komen 😍

 

5. Jouw steun is enorm waardevol voor ons!

Ja, zo is het!

Wij maken voor jou, wij hopen dat jij mooi vindt wat wij maken en als dit dan gebeurt, zijn wij echt oprecht blij!

Bij elk artikel dat ik verkoop, groot of klein, maak ik (soms innerlijk) een vreugdesprongetje.  Als klanten mij een compliment geven, voel ik mijn vertrouwen in mezelf groeien en als ik een blij gezicht zie, of terugkerende klanten die zo blij zijn met hun aankoop, dat blijft me motiveren.

 

Twijfel dus niet als je iets moois ziet, want je maakt er niet alleen jezelf (of als het een cadeau is, ook de ontvanger) blij mee, maar ook degene die het heeft gemaakt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.