Personalisatie

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 22:02

Ik was nog niet lang bezig met mijn nieuwe hobby en ik ontdekte dat er méér in zat.

Zo leek het me leuk om mijn items te kunnen personaliseren: met naam of met een leuke quote of afbeelding.

Ik deed een beetje research en kwam op de Cricut Joy, een kleine snijplotter met veel talenten!

Zo kan hij snijden; vinyl, iron-on,papier, karton... 

Maar hij kan ook tekenen!

 

Er bestaat een breed gamma aan snijplotters, ze hebben allemaal hun mogelijkheden, maar ik had maar een klein budget en door de naam was de Joy snel verkocht aan mij 😊

Nu, plotteren lijkt fijn en makkelijk, maar je moet jezelf echt de tijd geven om het onder de knie te krijgen en ... je moet echt veel geduld hebben.

Om bijvoorbeeld een naam te snijden in vinyl (zelfklevend), moet je het resultaat 'pellen'. Dat betekent dat je de restvinyl rond de naam met een haakje moet pellen, zodat je enkel de letters nog over hebt.  Zijn die letters klein, dan is dat een hels werkje, sommige vinyl krult helemaal samen en dan is je snijwerk verloren. Soms komen de letters mee met het pellen, soms verlies je (stukjes) letters... Je moet je tekst dan ook door middel van een transferfolie op je werkje krijgen.

Bij het ontwerpen, gebruik je de software die bij het merk hoort en ook daar geldt: oefening baart kunst.

 

Maar eens ik ook die smaak te pakken had, ging ik allerlei dingen uitproberen en voor ik het wist, was ik ook daar allerlei bijkomend materiaal voor aan het aanschaffen 😁

Ik zag de mogelijkheden van iron-on, kocht me dan ook een hittepers en bleef maar gaan!

Mijn Joy en ik, we zijn een goede combinatie, ik leer constant nieuwe dingen die ik mee kan nemen in mijn gietingen en zo nog originelere dingen te creëren.

 

Soms maak ik dus zelf eens een kaartje, label ik mijn voorraadpotten, personaliseer ik spullen van mezelf of maak ik een shirt voor één van de kinderen.

De Joy is dus een heel goeie aanvulling voor mijn hobby! Door de vele mogelijkheden, die alsmaar uitbreiden, kan ik mijn creativiteit helemaal kwijt!

Als je dus nog eens een gepersonaliseerd item voorbij ziet komen op mijn sociale media, weet dan dat dit niet op enkele minuten gemaakt is. Het heeft in sommige gevallen bloed, zweet en soms ook tranen gekost! En toch is het nog steeds met veel liefde gemaakt 🥰

Want als ik dan de resultaten bekijk en ik ze met trots kan overhandigen, als de ontvanger er dan blij mee is, dan weet ik dat iets goed gemaakt heb .

En dat geldt niet alleen voor de gepersonaliseerde stuks.

Wil jij ook graag iets gepersonaliseerd? Contacteer me gerust en samen maken we er iets moois van!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.