Product testing: Bubble Blaster en UV Blocker van Itsokay

Gepubliceerd op 5 september 2023 om 17:00

Af en toe word ik gevraagd door Itsokay.nl om hun nieuwe producten te testen of iets moois te maken met producten uit hun bestaand aanbod.

Het is ook met een starterspakket voor sleutelhangers van bij hen dat ik ooit in deze passie gerold ben, dus ik test hun spullen met heel veel plezier en ik hoop er ook anderen mee te inspireren of adviseren.

In dit artikel beschrijf ik het gebruik van en mijn bevindingen over de Bubble Blaster en UV Blocker.

 

Je vindt ook het starterspakket met de sleutelhangers hier terug: https://itsokay.nl/collections/sleutelhangers

1. Bubble Blaster

 

De Bubble Blaster is een heel fijn product om van kleine luchtbelletjes af te geraken. Die luchtbelletjes kunnen soms je hele stuk verpesten, dus een extra hulpmiddel is welkom.

Er zijn ook middeltjes zoals met een aansteker of brander langs je werkje gaan, maar dar moet je wel voorzichtig mee zijn, want het kan ook verbranden en dan heb je meteen een lelijke plek in je werkje waar je niet meer van af komt.  Bovendien kan het ook werkelijk in brand schieten...

 

De Bubble Blaster dus :-)

Het komt in de vorm van een spray, die je gebruikt als je je mengsel hebt gemaakt en zo'n 5 minuutjes hebt laten rusten. Je ziet de kleine belletjes dan bovenaan komen drijven en dat is het goede moment om ze met de spray te lijf te gaan :-)

Eén à twee keer sprayen is voldoende, dat kan in het bekertje waar je in gemengd hebt, je ziet ze zo meteen stuk springen.

Door het gieten, zeker als je erg enthousiast giet, kunnen er nog wel een paar luchtbelletjes ontstaan, wacht heel even en spray dan nog een keertje.  Het is zeker niet de bedoeling je werkstuk constant met de spray te bewerken, dat gaat een waas achterlaten.

De Bubble Blaster van Istokay is een heel fijn product dat goed vernevelt en niet vettig is, de belletjes gaan er ook erg goed mee weg!

Echt een musthave voor de resin artist! Hij staat altijd aan mijn zijde bij het gieten.

 

Je vindt de Bubble Blaster via deze link terug: https://itsokay.nl/products/bubble-blaster-voor-epoxy

 

2. UV Blocker

 

UV Blocker gebruik je in - voornamelijk - transparante werkjes die na een tijdje zouden kunnen vergelen door de weersomstandigheden (lees: UV straling).

Deze blocker zorgt ervoor dat je transparante werkjes mooi transparant blijven.

Je mengt hem onder je reeds gemengde epoxy en dit in een verhouding van max.1%

De UV Blocker van Itsokay is stroperig, dat helpt als je in je enthousiasme te snel wil gieten :-) dus je flesje UV Blocker gaat er niet meteen helemaal aan. 

Je mengt hem goed onder je epoxy, ik hou dezelfde regel aan als met het mengen van de epoxy: 3 - 5 minuten rustig blijven mengen.

Zoals gewoonlijk laat je het mengsel weer een paar minuutjes rusten, komen er belletjes naar boven, dan gebruik je de Bubble Blaster en ben je weer helemaal klaar voor je gieting!

 

Kleine anekdote: mijn weegschaal had de eerste 2x niet zoveel zin en toen ik de UV blocker bij mijn mengsel wilde gieten, gaf hij dus niets aan en ik maar gieten :-D

Na het eerste akkefietje voor de zekerheid een tweede mengsel gemaakt en ik had weer prijs! Dus voor de zekerheid een derde mengsel gemaakt en toen lukte het warempel wel.

Omdat ik die eerste mengsels toch niet gewoon wilde weggooien, heb ik ze toch gebruikt voor kleine spulletjes die niet dadelijk voor de collectie waren. Tot mijn verbazing zijn de werkjes toch goed uitgehard en heb ik ze kunnen gebruiken in een Grabbelton!

Soms zit het toch ook weer een beetje mee :-)

 

Uiteraard kan ik het resultaat nog niet meedelen, daar vergeling in de loop van enkele maanden tot een jaar pas zichtbaar is, ik ga alvast 2 identieke stukjes gieten, eentje met UV Blocker en eentje zonder en ze op de zonnigste plaats in huis leggen en dan foto's maken na verloop van tijd, dus wordt vervolgd!

 

Je vindt de UV-blocker via deze link terug: https://itsokay.nl/products/uv-blocker-voor-epoxy

 

3. Conclusie

Het is altijd leuk om dingen te mogen uittesten en je bevindingen te mogen delen met volgers en concullega's!

Beide producten voldoen voor mij aan het gebruiksgemak en aan de kwaliteit die ik verwacht en ik raad ze dan ook zeker aan!

Veel gietplezier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.